Ai...


 • MTV
  Beginner
  MTV op 24 January 2021 · 09:01
 • vasco
  Advanced
  vasco op 24 January 2021 · 11:01
  Brrr, die eerste stelregel: zorg dat je zelf veilig blijft is zo lastig. Je bijna een tweede pieps mee moeten nemen die op een andere frequentie zend, zodat je ook gevonden kan worden als je zoekt. Deze twee bergredders hebben wel geluk gehad dat ze er zelf weer uit konden komen.
 • NiekLB
  Beginner
  NiekLB op 24 January 2021 · 18:23
  Snel gehandeld zo lijkt het! Lijkt mij toch een ontzettende No-Go om daar te zijn als freerider als je ziet wat zich afspeelt onder je? Of zie ik dit verkeerd? Mijn Duits is behoorlijk primitief
 • MTV
  Beginner
  MTV op 24 January 2021 · 21:25
  Zeker een no go. Maar niet helemaal uitgesloten dat de nakomer niet heeft gezien wat er beneden gebeurde. Hoewel de helikopter al wel heen en weer was gevlogen. Bijzonder geval. De nakomer wordt iig voorgeleid.
 • ieism
  Tourist
  ieism op 25 January 2021 · 07:54
  Je zou bijna een tweede pieps mee moeten nemen die op een andere frequentie zend, zodat je ook gevonden kan worden als je zoekt. vasco op 24 jan 2021 11:01

  Veel piepers hebben een functie voor professionals die automatisch naar zenden schakelt als er een bepaalde periode geen beweging is. Bedenk wel dat je dan de pieper uit of omschakelt als je stopt met zoeken, anders stoor je anderen die nog zoeken met een vals signaal. Dat gaat vrij vaak mis in de praktijk. Nog beter werkt een Pieps Backup

  https://www.pieps.com/en/content/auto-revert
  *message edited by ieism op 25 Jan 2021 08:02 (6% bewerkt)
  splitfest.nl
 • Poedertijn
  Advanced
  Poedertijn op 25 January 2021 · 11:26
  Bedenk wel dat je dan de pieper uit of omschakelt als je stopt met zoeken, anders stoor je anderen die nog zoeken met een vals signaal. Dat gaat vrij vaak mis in de praktijk.[/post]

  Dit geldt alleen als je een auto revert hebt zonder bewegingssensor, toch? Mét bewegingssensor blijft ie gewoon op zoeken staan en stoor je de zoekactie niet. Maar heb inderdaad meegemaakt met pieperzoeken dat er ineens weer een signaal bij kwam door een automatische omschakeling van iemands pieper.
  My drug is white powder. Deep, white powder.
 • ieism
  Tourist
  ieism op 25 January 2021 · 12:42
  Ja normaal gezien wel, maar als iemand zijn pieper bijvoorbeeld verliest of ergens neerlegt heb je nog steeds een vals signaal wat heel lastig is met zoeken. Dat gebeurt in de praktijk vrij gemakkelijk omdat het chaos is.

  Vandaar dan Pieps dit nooit standaard aan had en er een ander oplossing voor heeft. Nog los van het feit dat je bij een tweede lawine je pieper heel gemakkelijk kwijt kunt raken wat voor de redding helemaal dramatisch is als hij dan weer op zenden gaat.
  splitfest.nl
 • Poedertijn
  Advanced
  Poedertijn op 25 January 2021 · 12:57
  Ja, op die manier, ik had er geen rekening mee gehouden dat mensen hun pieper neerleggen😮 . Maar dat tweede scenario zet wel aan het denken voor een Backup.
  My drug is white powder. Deep, white powder.

Reply

You need to be logged in to post a comment in this topic. Login or create an account.

Upgrade to wepowder Pro

 • Extended 14 day forecast
 • Slope angle and exposition terrain layers
 • Inspirational freeride routes
wePowder Pro