Mini 16e poederalert

Mini 16e poederalert

nog steeds veel poeder in de Alpen…

Allereerst excuses. Ik word nogal heen en weer geslingerd door een vervelende griep. Koorts en een op hol geslagen maag zijn het gevolg. Het sneeuwbericht daardoor iets onregelmatiger. Vandaag gaat alles weer wat beter en ik heb wat leuke nieuwtjes gespot op de ISPO. Splitboards, poederboards en Jeremy Jones. Hierover volgt nog een artikeltje als m’n maag weer rust kent. Nu de hamvraag… waar gaan de vlokkken vallen. Ik houd het kort.

emtbkna-2
emtbkna-2

De Alpen liggen zoals verwacht onder invloed van een laag ten zuiden van de Alpenhoofdkam. Queen raakt met haar fronten de Alpen, maar de grote sneeuwval is weggelegd voor het uiterste oosten van de Pyreneen, het centraal massief en de Italiaanse Abruzzo. Toch zijn er plekken in de Alpen waar de freshies zeker voor poederplezier gaan zorgen. Daarnaast is het in de complete alpen eigenlijk nog goed poederrijden. Het 15e poederalert bracht overal tussen de 15 en 50 cm verse sneeuw en door de kou is de sneeuw goed poederig gebleven. Weliswaar is het zo dat op veel plekken direct naast de piste al veel verspoord is, maar met een kleine hike is er nog genoeg te vinden, maar…

[b]Kritische lawinesituatie[/b]
De lawinesituatie is in grote delen van de Alpen (met name de noordalpen) kritisch te noemen. Veel lagen zijn slecht met elkaar verbonden, waardoor lawines diep in het bestaande sneeuwdek kunnen ontstaan. Een lelijke val, of een te hard ingezette spray kan dan van voldoende zijn om een lawine te triggeren. Check dagelijks je lokale lawinebericht via [url=http://www.lawinendienst.nl]lawinedienst.nl[/url], [url=www.wepowder.com/mepowder]mepowder[/url] of [url=www.wepowder.com/lines]wePowder Lines[/url] en stem daar je plannen op af!

[b]Untracked freshies naast de pistes[/b]
Die zijn er vanaf morgen tot aankomend weekend te vinden. Morgen de meeste vers in de vooralpen van regio 4 en regio 7. Reken op 10-25 cm vers. De meesye sneeuw verwacht ik daarentegen tot en met vrijdag aanstaande in regio 1 en regio 9. Reken op 10-40 cm vers. Wie weet zelfs meer. Als ik morgen m’n griep overwonnen heb (wat ik hoop) meer!

Stay stoked
Uw weerzegger…

meteomorris

Replies

Advanced
DioAuthor9 February 2010 · 14:27

He M. da’s niet leuk. Beterschap!

Life is short. Buy the shoes. Take the trip. Ride the line.
Advanced
Jef2Author9 February 2010 · 15:09

Toch geen slecht bericht voor een zieke ;-) Beterschap!

Advanced
brtAuthor9 February 2010 · 15:32

Beterschap!

Tourist
AnonymousAuthor9 February 2010 · 22:24

Neem anders een kleintje wodka-redbull, helpt altijd goed! Daarnaast is die blauwe uitdovende sinus behoorlijk irritant bij sommige fotos. Bij deze zie je rijder niet eens! Kunnen jullie die niet doorzichtiger maken oid?

Beginner
vanDaalAuthor10 February 2010 · 00:36

Beterschap!
\

Vanuit Zell am Ziller hoop ik ook op nog wat sneeuw eind van de week.

Tourist
TezeAuthor10 February 2010 · 10:19

Beterschap Morris! Een lumumba kan wonderen doen.
\

Ik had er de komende dagen een poedertripje ( 4 daagjes boarden) opstaan (de eerste keer als papa) en ga een paar Belgische WP’s opzoeken. Ik had het plan vrijdagnacht te vertrekken ofwel zondagnacht. ik zal dus nog even afwachten of ik het mini poederalert meepik (vrijdagnacht vertrekken) of mss geluk heb en een ‘gewoon’ poederalert kan meepikken. (zondagnacht vertrekken)
\

Hopelijk heb je hier vandaag of morgen al een beter zicht op.

Reply
Never miss a PowderAlert!

Get updates on the latest news, PowderAlerts and more!