Poedertrip special..PT Dinsdag.. Bregenzerwald

Poedertrip special..PT Dinsdag.. Bregenzerwald

Nog een ‘geheim tip’…

Het 15e poederalert was een bijzondere. De eerste echte goede nordstau van het seizoen gaf heel veel super droge poeder sneeuw. Voor ons, [url=http://www.wepowder.com/users/snah]Snah[/url] en [url=http://www.wepowder.com/users/teleaddict]Teleaddict[/url], reden om vrijdag avond in de auto te stappen richting het [url=http://www.wepowder.com/locatie?lat=47.412988&lng=9.894905&name=Bregenzerwald]Bregenzerwald[/url] om 3 dagen poeder te knallen. En wat hebben wij genoten!

Snah was al vaker in het Bregenzerwald geweest en wilde er graag naar terug. Mij maakte het niet uit, als er maar poeder lag. Na Stuttgart is er nog druk gesmst met Nicky, Morris en Haas. Maar waarom nog doorrijden tot ver in Zwiterserland als er bij Wangen al een dik pak sneeuw naast de weg ligt? Dan moet er in het Bregenzerwald toch ook genoeg liggen?!

[i]Bregenzerwald is een super "geheim"tip voor als de sneeuw uit het noorden komt. De eerste serieuze bergen stuwen de storing omhoog waardoor de vochtige wolken hun 1e lading daar uitstorten. Dat met net iets meer dan 800km vanaf Utrecht en kleine fijne gebiedjes waar de massatoerist langs rijd maken het in 1 woord: Top![\i]

De grijns werd alleen maar groter toen we in Andelsbuch de parkeerplaats opdraaiden. Misschien 25 auto’s… en het is weekend? Snel kaartje kopen, omkleden en knallen! Het zicht was slecht, maar het terrein overzichtelijk en de poeder tot ver over de knie. Het oude gondeltje vanuit Bezau waar je nauwelijks met 7 personen in kan is dan genieten. Geen poederstress, maar de stoke delen met iedereen op de berg.

Die nacht viel er niet veel sneeuw, 15 cm. Niet genoeg om de sporen in Andelsbuch te vullen, dus dan maar ergens anders naar toe. Mellau dan? Parkeer plaats op…. Parkeer plaats weer af. Jemig wat doen al die duitse touringcars daar?! Wegwezen dus en door naar Au. Weer twijfel, tot Snah verbaasd zegt:”Ja, maar, zo rustig ken ik het hier eigenlijk niet”.

Dit werd een dag om nooit te vergeten. Leuke lijnen gereden in zulke lekkere droge koude poeder dat het ook niet erg was om leuke lijnen vaker te rijden. Je voelde je vorige spoor toch niet! We waren niet de enige aanwezige wePowderaars ook oa Pollux & Martijn waren aan het genieten.

Maandag vanuit Mellau omhoog. Dat gebied is vanaf dit seizoen verbonden met Damuls, wat de drukte in het weekend verklaart en de touringcars met scholieren. Na de drukke zondag waren daar alle “net naast de piste logische lijnen” volledig alles afgekrast. Alleen als je iets meer moeite wilde doen was er nog meer dan genoeg!

Wij hadden een prachtige afdaling vanaf de Wannenkopf naar onder de Hohe Wacht 6-zitter. Klein stukje traverseren en heerlijke poeder naar beneden. Beetje jammer dat we te hongerig waren dat we teveel links doken. Dat werd dus met de ski’s op de rug terug het beekdalletje uit stampen naar de lift… Soms gok je goed en soms gok je verkeerd. De (goede) route staat nu in [url=http://www.wepowder.com/lines]Lines[/url] als “Wannenkopf zuid” in Mellau (AT).

Tegen mijzelf heb ik gezegd hier zeker terug te gaan komen. Het is (relatief) dichtbij, er zijn nog meer skigebiedjes te ontdekken en de mogelijkheden zijn eindeloos. Ik heb nog genoeg afdalingen gezien en vanuit Damuls/Mellau zijn ook mooie toertjes te maken als de poeder in het gebied op is.

Teleaddict

Replies

Advanced
TeleaddictAuthor16 February 2010 · 12:35

inmiddels dus 2 weekenden geleden (30-31jan) … helaas ;)

http://verticaldissidents.net
Beginner
QmaartenQAuthor16 February 2010 · 17:17

Leuk en herkenbaar! Ik zat toen in Damüls met 75 cm champagne pow die donderdag ervoor, onvergetelijk!

powpowwowjippiajippieee
Tourist
Steven2Author16 February 2010 · 17:25

Grappig, ik heb met Odie op zondag (na de dump dus, maar toch helemaal maagdelijk) Andelsbuch afgevinkt! Is een leuke flank die achterkant met dat mini-gondeltje! Mooie runs door het bos, totaal geen concurrentie, zelfs niet op zondag.

Beginner
DennnnisAuthor16 February 2010 · 20:21

Goed verhaal jongens!

Damuls was/is idd super. zonde van de drukte.

Volgend jaar maar weer eens checken.

sneeuw!!!!
Beginner
DennnnisAuthor16 February 2010 · 20:22

oh ja dat beekdalletje ken ik ook, haha

Das met 50cm pow behoorlijk werken om daar weer uit te komen.

sneeuw!!!!
Reply
Never miss a PowderAlert!

Get updates on the latest news, PowderAlerts and more!