Nordstau of Isidor?

Nordstau of Isidor?

Heel veel vers in het zuidelijke deel van regio 7

Vandaag kreeg ik een sms-je van Daan. Begin deze week was hij aanwezig op de snowsafety cursus te Davos en woensdagavond vroeg hij me waar naartoe te gaan. Ik zei Limone Piemonte. Vorige week viel er al vers, afgelopen weekend wederom en van maandag tot woensdag nog eens 70 cm vers. Zijn sms-je was duidelijk; JACKPOT… (Foto’s volgen nog)

Tot en met komend weekend blijft het redelijk koud in regio 7, zodat de komende dagen de poeder goed geconserveerd blijft. Op onderstaande pluim zie je dat het daarna langzaam aan warmer zou kunnen worden. Om lekker vers te rijden kun je er beter snel bij zijn dus. Goed maar Limone Piemonte is een eind rijden.

MS_744_ens
MS_744_ens

[b]Hoe is het dichter bij huis?[/b]
Op dit moment sneeuwt het licht in Davos-Klosters, maar meer dan 5-10 cm wordt het niet. Hetzelfde geldt voor de rest van regio 1 en 2, waar zo’n 5-15 cm vers valt. Vrijdag klaart het op en daarna wordt het erg spannend. De afgelopen dagen stond er continue een noordstau op de kaarten en hij staat er nog steeds. Maar het hogedrukgebied Isidor ligt op de loer.

emtbkna-1
emtbkna-1

Vrijdag wordt het al snel zonnig in de Alpen. Zaterdag nadert er een nieuw front de alpen. Dit zal vooral in regio 1 voor sneeuw gaan zorgen. Daarna wordt het spannend. Gaat Isidor zich boven de Alpen gaan nestelen of ontstaat er toch ruimte voor een noordster? Voorlopig zie ik de meeste sneeuwkansen voor regio 1. Mogelijk dat later dit weekend blijkt dat Isidor toch op afstand blijft. Dan stijgen ook de sneeuwkansen voor regio 2 en 3 en zou er 20-40 cm kunnen vallen. Wie weet zelfs meer.

Mijn poederadvies voor komend weekend daarom: het zuiden van regio 7. Vanaf Sestriere tot aan de Middellandse zee is het heerlijk poeder rijden. O ja, nog een argument om je te overtuigen… de lange termijn voorspellingen laten zien dat het warmer gaat worden in de Alpen. Niet dat je al te veel waarde aan dergelijke voorspellingen moet hechten (het is midden maart en dat wordt het logischerwijs warmer), maar het kan een extra reden zijn om tegen jezelf te zeggen… snel dit weekend poeder scoren.

MS_1347_ens
MS_1347_ens
meteomorris

Replies

Tourist
JohnSonAuthor12 March 2010 · 01:02

Limone is zekers een heeeel eind rijden, maar de moeite waard!

Tourist
daan2Author12 March 2010 · 16:34

2 dagen in Limone nu, veel verspoord ;) vrij warm (+6 graden op 1400 meter). Koffie is heerlijk en goedkoop!

Tourist
daan2Author12 March 2010 · 17:05

+6 graden in de zon… dus je moet op zoek naar noord hellingen…

Advanced
brtAuthor12 March 2010 · 20:16

Staatsregulering van koffieprijzen helpt daarbij :) Zouden ze in Nederland ook moeten doen :)
\

Have fun!

Reply
Never miss a PowderAlert!

Get updates on the latest news, PowderAlerts and more!