Poederalert 16: Het gaat los in de Pyreneen!

Poederalert 16: Het gaat los in de Pyreneen!

Poederalert 17 voor de noordalpen…

Actueel
Sinds afgelopen weekend viel er 15-25 cm vers. In delen van de Savoie, Voralberg en de gebieden ten noorden van de Zwitserse Alpenhoofdkam lokaal tot 35 cm. Genoeg om alles weer wit te maken. Onvoldoende om offpiste weer volledig toegankelijk te maken. Er is nog zeker een dump van 20-35 cm nodig om het enigszins goed te krijgen. Maar die dump zit er aan te komen.

Korte termijn
Poederalert 16 is voor de Pyreneen! Dinsdag wordt geen bijzondere dag in de Alpen met wat sneeuw in de Savoie en Isere. Reken op maximaal 5-10 cm. Aan de noordkant van de Pyreneen de komende 3 dagen een heel ander verhaal. [url=http://farm6.static.flickr.com/5295/5465291758\_6758b47489.jpg]Dinsdag en woensdag[/url] gaat het er fors sneeuwen. Waarbij de sneeuwgrens schommelt tussen de 1600-2000 meter. Reken tot en met donderdag op 50-100, lokaal 120 cm vers
boven de 2000 meter. Vanaf donderdag klaart het dan weer op.

[img]http://farm6.static.flickr.com/5295/5465291758\_6758b47489.jpg[/img]

Lange termijn
En terwijl het opklaart in de Pyreneen begint het te sneeuwen in de Alpen. Meeste sneeuw op donderdag in de Isere, Savoie, Haute Savoie, westelijk Wallis, de gebieden ten noorden van de Zwitserse Alpennoordkam, Voralberg en Tirol. Reken op 15-30 cm vers. Vers die nog steeds hard nodig is. Vanaf donderdag blijft het front dan hangen rond de noordalpen en zal van donderdag tot zondag voor continue wat sneeuw zorgen in de noordalpen. Of dit voldoende is voor poederalert 17 zal woensdag blijken. Dan een update. Reken voorlopig op 20-40 cm vers in de noordalpen, maar mogelijk ook meer. Het ziet ernaar uit dat je vanaf vrijdag weer richting Tirol, Salzburgerland en Steiermark kunt voor de derde Nordstau van dit seizoen. Die Nordstau gaan wij overigens missen.

Noord-Amerika trip
Na een goede vlucht en een verdwenen ABS-cilinder (Blijkbaar door de Douane verwijderd uit de boardbag van een van mijn maatjes), hadden we een goede nacht in Seattle. De volgende dag (zondag) al vroeg op weg naar [url=http://www.crystalmountainresort.com/]Crystal Mountain[/url]. Geen van allen waren we daar ooit geweest. Op papier heuvels als in Sauerland en ideaal om op te warmen. In het echt terrein met potentie. Potentie die na de sneeuwval van afgelopen week ten volle benut was. Overal, maar dan ook overal inbouds was de boel afgekrast. Een enkele spine en cliff daargelaten. Tijd om te touren, want outbounds was er nog veel te halen. Een hike richting de ridge ten zuiden van Three Way Peak leverde mijn mooiste couloir van dit seizoen op (tot nu toe ;)). Mooi steil bij de entree en diepe poeder. Stoked! Vandaag op naar Mt. Baker

Volgende update
De volgende update is afhankelijk van de wifi-kwaliteiten in Vancouver. Maar we gaan er alles aan doen om je snel weer van een update te voorzien.

Stay stoked
Morris

meteomorris

Replies

Tourist
bpomerantz2Author21 February 2011 · 17:52

very nice, lets hope on good pow pow.

Heeft er al iemand mooie verhalen van PA #16? heb deze helaas moeten missen :(

Advanced
koen_djfistelAuthor21 February 2011 · 18:27

“Onvoldoende om offpiste weer volledig toegankelijk te maken” Ligt er als onderlaag daar écht zo weinig??? Of gewoon niks ? In heel Voralberg ?

sbs roelz
Beginner
AnoukAuthor21 February 2011 · 19:17

in Andermatt heeft het vorige nacht en deze ochtend wat gesneeuwd, niet echt een dikke dump, maar wel voldoende om alle poederhongerigen met dikke latten hier weer blij te maken…mezelf incluis. @Teze en de anderen die ik heb mogen ontmoeten zaterdag: jammer dat jullie niet konden blijven.<

Warren Miller said it best: “If you don’t do it this year, you’ll be one year older when you do”
Advanced
koen_djfistelAuthor21 February 2011 · 19:43

Volgens een local heeft salzburg OOK een slechte/nietvoldoende onderlaag (?) voor volgend weekend ??! Kloptdat ?

sbs roelz
Advanced
EchoAuthor21 February 2011 · 20:32

Vandaag in Flaine (Haute Savoie) redelijk wat off-piste kunnen knallen tussen de gewone pistesin. Boven de 1800 mtr is het prima te doen, behalve op de zuidhellingen, daar is het maar het "laagje"van afgelopen zondag, zo’n 25 cm en da’s nie veul he…sharks… :-) Gers ligt er goed bij, als er donderdag nog wat bij komt hebben we nog 2 dagen om te knallen hier!!

Do or do not, there is no try (Yoda)
Tourist
JeffreuAuthor21 February 2011 · 22:40

aargh misschien dan toch nog een tripje naar de noordalpen plannen… kijken of De $ en de vrouw het toelaten lol

Expert
ollieAuthor22 February 2011 · 10:26

@Koen: als Voralberg net zo slecht was als Berner Oberland vorige week: JA! In Müren lagen er een paar witte linten en wat witte vlekjes, de rest was terrein voor de koeien…

...more friends on a powder day: http://www.mountainmadness.org
Advanced
Guy.Author22 February 2011 · 13:13

Gisteren geknald in Vallorcine.
\

De onderbasis was te laag, zodat je je bij alke bocht wel de harde onlaag openschraapte…
\

Wel lag er ongeveer 20 cm of wat meer lokaal. Maar een dump is echt nodig!

Advanced
Guy.Author22 February 2011 · 13:14

Hoorde trouwens van een maat dat er in Lech gisteren ongeveer 30 cm is gevallen, maar het verhaal over de ondergrond is daar ook van toepassing.
\

ik zou ff een dupje afwachten.

Reply
Never miss a PowderAlert!

Get updates on the latest news, PowderAlerts and more!