Live: Poederalert#7

Live: Poederalert#7

Poederalert#7 is gestart en de verschillen zijn enorm. In grote delen van de Noordalpen (waaronder de Franse noordalpen) dooit het op dit moment. De webcams laten daar vreselijke plaatjes zien. Op het moment van schrijven dooit het zelfs nog in de Dolomieten.

Aan in de Zuidalpen!

In de Franse zuidalpen, de zuidalpen west en de zuidalpen centraal daarentegen is het aan. Gemiddeld is daar al in de zuidelijke en noordelijke Piemonte al 30-50 cm verse sneeuw gevallen en de komende uren sneeuwt het daar nog door. De overige gebieden van de Piemonte en de Franse zuidalpen staan nu op 10-35 cm. Hieronder de eerste webcambeelden.

Macugnaga
Macugnaga
San Domenico
San Domenico
Isola 2000
Isola 2000
Alpe Devoro
Alpe Devoro
Valberg
Valberg
Serre Chevalier
Serre Chevalier
Vars-Risoul
Vars-Risoul
meteomorris

Replies

Advanced
49Author25 December 2013 · 10:09

@@meteomorris de Italiaanse weerstations meteo3b en ilmeteo geven grote verschillen in de voorspelde hoeveelheid sneeuw. Weet jij toevallig waar deze verschillen vandaan komen?

montagna bianca, ti amo
Expert
meteomorrisAuthor25 December 2013 · 10:35

@@49, ander weermodel.

powfinder.com
Tourist
PaulBAuthor25 December 2013 · 10:46

En nu maar hopen dat het een beetje loskomt in Davos… Vannacht die kant op…!!!

Advanced
49Author25 December 2013 · 11:05

@@meteomorris dank, zo ver ben ik zelf ook ;).
Mijn idee over zulke verschillen is altijd: je kan voorspellen dat er veel sneeuw komt maar hoeveel is slechts raden. Voor de komende 4 dagen zit ilmeteo op circa 60cm en meteo3b op circa 110cm voor Alagna. Een luxeprobleem, maar wel interessant om te weten hoe de modellen op zulke verschillende waardes komen.

montagna bianca, ti amo
Beginner
Tim2Author25 December 2013 · 12:27

In de Dolomieten is nog niks gevallen. Dit zal wel later op de dag plaatsvinden. Wel is het huidige sneeuwdek hier van zeer slechte kwaliteit. Sneeuwkristallen van groot formaat en zeer slechte binding van de sneeuw. En dat wordt op sommige plekken nog eens getopt door een zeer gladde ijzige glijlaag van zo’n 2-5 cm.

Het beste blijf je in de bossen. Hier is de sneeuw minder aangetast en heeft het nog enige vorm van cohesie. Of je blijft binnen, want met lawinegevaar 4 is wel aan de hoge kant.

Beginner
CindyBrouwerAuthor25 December 2013 · 18:31

Vandaag geskied in Sauze D’Oulx zelfs op piste knie diep. En het sneeuwt maar door vandaag zeker wel 40 cm gevallen. Ook hier slechte binding van sneeuw maar op de piste dus ook heel veel lol!

Reply
Never miss a PowderAlert!

Get updates on the latest news, PowderAlerts and more!