Live: diepe poeder in Revelstoke

Live: diepe poeder in Revelstoke

Afgelopen weekend viel de eerste serieuze dump van het seizoen in Noord Amerika en daar waren ze aan toe. Het is net als in de Alpen het moment van early stoke en de typische gevaren van begin van het seizoen, maar het maakt er niet minder mooi om. Chris Rubens (woonachtig in Revelstoke) parkeerde niet ver van Revelstoke op de Rogers Pass zijn wagen en trok met vellen onder zijn ski’s de bergen in:

First day in Rogers Pass. We are able to ski and skin to and from the road. There is only about an inch of snow at the parking lot but it increases quickly until you hit treeline which has about 65cm base of unconsolidated but thick snow. Up a bit higher it was drifted in spots up to 100cm. Its still a little scratchy but it is a great base and should consolidate nicely into a great starting base. The summer trail is sporty coming out but manageable. That being said, I would give it sometime before you bring the new boards out and maybe hold off if you are an intermediate. There has been a lot of wind up high. The snow had the feeling of being more wind pressed underneath, with some low density snow on top. and was quite supportive for skiing. STS had ripped during in the storm and looked fairly wet size 1 to 1.5. Maybe not for everyone but its a great start either way.

Goed nieuws, want deze winter ben ik in ieder geval weer van 2 tot en met 7 februari in Revelstoke voor een mooie trip en er volgt nog meer sneeuw. Voor de komende week staat er continue sneeuw op het programma met een sneeuwgrens die lekker laag ligt.

meteomorris

Replies

Elite
kanskiAuthor2 November 2015 · 11:02

Pfff… das lang geleden dat ik daar naar boven stompte.

Never ski faster than your guardian Angel can fly!
Beginner
Dirk77Author2 November 2015 · 11:14

Dat we Gnorm maar weinig mogen zien de aankomende maandjes!

Expert
meteomorrisAuthor2 November 2015 · 11:36
powfinder.com
Tourist
AnonymousAuthor2 November 2015 · 14:43

das zeker goed nieuws, ik ben er van 2 tot 7 februari namelijk ook ;-)

Beginner
PtrdejongAuthor2 November 2015 · 20:15

18 feb is het voor mij zover! Kan nie wachten…

Expert
meteomorrisAuthor2 November 2015 · 20:23

@@Ptrdejong , wat ga je doen? Waarheen?

powfinder.com
Beginner
PtrdejongAuthor3 November 2015 · 18:48

@@meteomorris
We zijn nog niet heel ervaren in het off piste als de meeste hier die naar Camada gaan. Afgelopen feb hebben we rondje Banff, Lake Louise, Golden, Jasper gedaan. Daar de sneeuw toen zeer matig was wilde we dit jaar nog een poging wagen. Het gaat ons voornamelijk om de cultuur, de sfeer, de rustige pistes en schitterende omgeving. Maar natuurlijk willen we wat van het echte campagne poeder mee maken, in feb viel er in 2 weken 1

De reis gaat nu via Revelstoke, Panorama, Kimberly, Fernie. We zijn bezig met 1 dagje heliskien en één of twee dagen catskien. Nog niks staat helemaal vast en weten dat de tijd voor sommige dingen aan het dringen is.
Mocht je nog goede tips hebben hoor ik het graag

Expert
meteomorrisAuthor4 November 2015 · 09:06

@@Ptrdejong het gebeurt vaker dat de sneeuw rond Banff matig is. De gebieden hier liggen ten oosten van de Divide en hartje winter komt er dan nog zelden sneeuw door. Vaak is het daar vroeg in het seizoen erg goed.

Ik zou zeker Revelstoke en Fernie doen vanwege de vibe van de ‘echte’ dorpen die buiten het skigebied liggen. Panorama vond ik niet zo bijzonder. Hetzelfde geldt voor Kimberly. Ga dan eens richting Whitewater (en verblijf in Nelson), Red Mountain en Kicking Horse. Dat zijn mijns inziens mooiere gebieden met de echte Canadese ski vibe. Zie ook: http://wepowder.nl/playgrounds/region/27

Fernie heeft een eigen micro klimaat en de Fernie factor kan daar voor de nodige sneeuw zorgen. Kicking Horse heeft steil terrein en Revelstoke, White water en Red Mountain liggen wat westelijker en pikken daarom in de regel net wat meer sneeuw op.

Heliski kan in deze regio op veel plekken en catski ook.

powfinder.com
Advanced
lennart75Author4 November 2015 · 13:05

Ik was afgelopen februari ook aan het road trippen en vond Fernie een mooi gebied en een leuk dorp! Ik verbleef toen in het Blackstone Lodge Bed & Breakfast en dat was erg goed met super accommodatie en erg vriendelijke eigenaren. Toen ook o.a. Whitewater en Red Mountain (cat-skiing was erg gaaf) aangedaan en ook erg goed bevallen.
Deze winter alleen terug voor de heli-skiing in Revelstoke maar kom zeker nog een keer terug voor nog een mooie road trip!

Beginner
PtrdejongAuthor4 November 2015 · 21:19

Thanks voor de antwoorden. Naar Nelson hadden we ook al zitten kijken, maar gezien de korte tijd en de afstanden wilde niet via Nelson en Red Mountain.
Zal eens kijken of we Kimberly en Panorama beide 1 dag kunnen doen en meer dagen Fernie en Revelstoke. We hebben er dit keer maar helaas slechts 9 ski dagen, kon helaas niet meer vrij krijgen. ( onderwijs)
Kicking Horse gedaan, idd wat een vibe en instelling daar. We hebben ons daar echt over verbaast wat voor verschil dat is met Banff (toeristisch), we voelde ons in KH echt groentjes hoewel we al aardig wat ski jaren in onze benen hebben. Helaas was de sneeuw in KH ook niet best. We hadden gewoon pech afgelopen jaar qua route keuze en qua slecht sneeuw jaar, een oude Canadees in de lift moest hard lachen, worst ski in 60 years
Maar we vonden het als nog zo gaaf dat we nog en keer gaan.

Reply
Never miss a PowderAlert!

Get updates on the latest news, PowderAlerts and more!