NK Vertical Skimo

NK Vertical Skimo

Van 7-13 maart vindt wederom in Kappl het NK Freeride plaats. Een machtig mooi event waar ik afgelopen jaar enorm van genoten heb. Lees hier nog even waarom. Dit jaar dus weer opnieuw een NK met dikke pret gegarandeerd. Maar er is meer dan de NK Freeride, want dit jaar is er een primeur: het NK vertical Skimo. De ultieme uitdaging voor tourskiërs en splitboarders. Iedereen die een beetje fit is en wel eens z’n vellen gebruikt om naar boven te toeren kan mee doen.

Het wedstrijdformat is simpel

  • Wie het eerste boven is mag zichzelf Nederlands Kampioen noemen.
  • We starten in het dal in Kappl en de finish zal bij het festivalterrein Sunny Mountain zijn. Ofwel een goede 550 tot 600 verticale hoogtemeters te overwinnen.
  • Er wordt net als bij het NK Freeride onderscheid gemaakt tussen vier categorieën: ski man, ski vrouw, splitboard man en splitboard vrouw.

Een mooie helling om je op stuk te bijten. Haas en ik kwamen vorig jaar te laat in Kappl aan voor de laatste lift naar boven. Maar omdat de riders meeting voorafgaand de wedstrijd op de berg was gepland en aanwezigheid verplicht besloten we maar het hele eind naar boven te skinnen. We zaten er meteen goed in zal ik maar zeggen.

Verdubbel je kansen

Deelname aan het NK Vertical Skimo is inbegrepen bij je NK Freeride ticket! Je kunt dus ‘gratis’ meedoen en daarmee direct je kansen op een podiumplek verdubbelen ;). Maar let wel, naar beneden knallen is iets anders dan naar boven knallen. Hoewel de echte experts daar anders over denken, want die knallen wel degelijk naar boven.

En ik weet van één persoon in mijn nabije omgeving dat het een titelkandidaat is. Zelfs op zijn leeftijd en zeker ook nog ongetraind. Dus ga die challenge aan zou ik zeggen.

Meedoen? De tickets gaan hard.

De inschrijvingen gaan rap dit jaar en de men is bijna door de tickets heen. Heb je dus nog vrienden, kennissen of collega’s die mee willen doen? Zorg dat ze zo snel mogelijk hun kaartje bestellen, want vol = ECHT vol! Inschrijven kan hier.

Wie weet sta jij straks op het podium… En om de snowboarders nog een extra zetje te geven. De winnaar van Snowboard Man en de winnaar van Snowboard vrouw gaan naar huis met een Powfinder Snowboard. Word jij Neerlands Powfinder Kampioen?

meteomorris

Replies

Expert
meteomorrisAuthor15 January 2020 · 15:29

@@Haas, al in training?

powfinder.com
Beginner
SlimAuthor15 January 2020 · 17:09

En, is er ook een combi ranking, voor mensen die gecombineerd het hoogste eindigen (op dezelfde gear!)

Advanced
DutchessAuthor15 January 2020 · 19:38

Jamaar jamaar jamaar… it’s about the down!!

We dont stop playing because we grow old, we grow old because we stop playing
Reply
Never miss a PowderAlert!

Get updates on the latest news, PowderAlerts and more!